Monday, September 21, 2009

Lazze Ohlyz i den borgerliga kulturens finrum!


Ända sedan år 2005 då vi bildades har vi propagerat för kraften inom dansbandskulturen, när andra dömt ut har vi lyft upp när andra dödförklarat har vi enträget hävdat att dom har fel.
Vi har alltid vatet att den folkliga kulturen alltid reser sig vad än fisförnäma kulturskribenter hävdar och har hävdat. Men vi har också alltid vetat att detta inte är nog kulturen måste vara politiskt medveten kunna verka som ett vapen i processen som leder till en anorlunda och bättre värld. Så här skrev vi i ett av de allra första inläggen på blogen i Juni 2006 och detta är fortfarande högst aktuellt.

Vad vill Marxist-buggisterna.

Marxismen är lika aktuell i dag som den alltid har varit, men precis som allt annat krävs en vidareutveckling. Vikten av klasskamp i alla dess former kan inte underskattas. Många kampmetoder finns redan men till dessa lägger Marxist-buggisterna dansen och romantiken. " När vi en dag stormar kungliga slottet ska kulsprutesmattret och slagorden ackompanjeras av en härlig dansbandslåt". Detta är Marxist-buggistens mål.

Varför anser vi Marxist-buggister då att en vidareutveckling av klasskampen är nödvändig?
I många år har vi sett en kulturell stagnation inom vänsterrörelsen. Ensamma män med gitarrer som sjunger om hur det var förr, har inte längre den attraktionskraft de en gång hade. Detta har i sin tur lett till att vänsterrörelsen inte längre har ett kulturellt språkrör som kan mobilisera massorna och på så sätt bygga en kraftfull folkrörelse.
Vi Marxist-buggister tittar då ut och upptäcker ganska snart att en rörelse som trots motgångar lyckas frodas är dansbandsrörelsen. År efter år fylls folkparkerna med danssugna människor de allra flesta ur arbetarklassen. Potentialen i att lyckas mobilisera dessa tusentals människor kan inte underskattas. Att lyckas attrahera dessa människor genom att fylla de glada melodierna med mening bör därför vara av största prioritet för alla de partier och förbund som säger sig kämpa för socialismen. Vi Marxist-buggister har förstått detta och väljer nu vår väg. Varje partiförening varje ungdomsklubb varje län och varje kommun ska ha sitt eget Marxist-buggistiska dansband bara då kan vi mobilisera massorna och göra revolution

Under det senaste året har också en dansbandsvåg rullat in över oss, och nu verkar det som vi får rätt de politiska dansbanden börjar poppa upp till och med borgerlighetens mediala spjutspets DN kan inte längre blunda för den politiska kraften i dansen. Så läs begrunda http://www.dn.se/kultur-noje/musik/upp-till-kamp-med-en-foxtrot-1.913758 och bäva ni borgerliga kulturjournalister och högervridna discodivor för nu är vi här och ingenting som vi gör är tabu inget stoppar oss nu!


6 comments:

Chrissy said...

Går det att köpa skivor av er? Skulle vilja ha er i min cdspelare :)

Anonymous said...

Tack för bra musik! Det går inte att ladda ner era låtar på sidan...Har ni möjlighet att fixa problemet eller finns det någonannan stans att ladda ner dem? =) ha det fint!

Viktor said...

När får vi se Lazze Ohlys på spotify?

Göran S. said...

Å nej och hu vad hemskt!! Det går ju inte att ladda ner era låtar!! Hur ska arbetklassen överleva när varken P3 eller datorn spelar era låtar dagarna lång??

(länkarna är döda, då de innehåller mellanslag)

Anonymous said...

Ser fram emot ett deltagande i Dansbandskampen nästa år! /victor

Anonymous said...

Fel på vissa länkar .mp3.