Monday, June 12, 2006

Vad vill Marxist-buggisterna.

Marxismen är lika aktuell i dag som den alltid har varit, men precis som allt annat krävs en vidareutveckling. Vikten av klasskamp i alla dess former kan inte underskattas. Många kampmetoder finns redan men till dessa lägger Marxist-buggisterna dansen och romantiken. " När vi en dag stormar kungliga slottet ska kulsprutesmattret och slagorden ackompanjeras av en härlig dansbandslåt". Detta är Marxist-buggistens mål.

Varför anser vi Marxist-buggister då att en vidareutveckling av klasskampen är nödvändig?
I många år har vi sett en kulturell stagnation inom vänsterrörelsen. Ensamma män med gitarrer som sjunger om hur det var förr, har inte längre den attraktionskraft de en gång hade. Detta har i sin tur lett till att vänsterrörelsen inte längre har ett kulturellt språkrör som kan mobilisera massorna och på så sätt bygga en kraftfull folkrörelse.
Vi Marxist-buggister tittar då ut och upptäcker ganska snart att en rörelse som trots motgångar lyckas frodas är dansbandsrörelsen. År efter år fylls folkparkerna med danssugna människor de allra flesta ur arbetarklassen. Potentialen i att lyckas mobilisera dessa tusentals människor kan inte underskattas. Att lyckas attrahera dessa människor genom att fylla de glada melodierna med mening bör därför vara av största prioritet för alla de partier och förbund som säger sig kämpa för socialismen. Vi Marxist-buggister har förstått detta och väljer nu vår väg. Varje partiförening varje ungdomsklubb varje län och varje kommun ska ha sitt eget Marxist-buggistiska dansband bara då kan vi mobilisera massorna och göra revolution.

1 comment:

Amanda said...

det är så sant som det är sagt! Känns tryggt att ni ska spela på valvakan i Göteborg!