Wednesday, April 15, 2009

We are Lazze Ohlyz (danceband remix)

Sommarens varma dagar och ljusa nätter närmar sig med fart. Husvagnarna tvättas och görs fina inför premiärturerna, engångsgrillarna tänds på klipporna och gräset växer sig grönt kring landets dansbanor. Ur radioapparaterna ljuder nu de toner som inom kort ska förvandlas till sommarplågor; lika obligatoriska och välbekanta som myggbetten i Norrlands alla folkparker.

Under året som gått har vi sett hur en sedan länge smädad kultur fått allt starkare fotfäste i de breda folklagren. För bara några år sedan hade en dansbandstävling i Sveriges Television varit en fantasi för många av oss. Det torde inte vara en slump att denna utveckling och ökande acceptans har gått hand i hand med framväxten av den progressiva dansbandskulturen. Vi gläds åt att vår gamla paroll Dans och Klasskamp i Parken har fått genomslag och inspirerat till programtiteln Dansbandskampen.

För att göra ytterligare framryckningar och därmed inta nya befästningar i de kultursfärer som generellt varit reserverade för småborgerliga pop-producenter, har vi gjort en så kallad technoremix av hitten Vi är Lazze Ohlyz. För ovana lyssnare till denna musikform bör vi höja ett varningens finger och berätta att det inte existerar några riktiga instrument i låten, tempot är väldigt högt och det finns eventuellt risk för epileptiska anfall. Welcome to the left party!

Här kommer sommarplågan ni inte visste att ni längtade efter!
We are Lazze Ohlyz (danceband remix)Till höger kan ni ladda ner låten i det högkvalitativa wav-formatet, för att bäst avnjutas ur bergsprängaren på stranden.

2 comments:

Halvor said...

Hei Lazze Ohlyz. Dere er nydelige. Er det mulig å få akkordene til "ung vansters samsta debattor"? Toppers låt
-Norsk fan

Lazze Ohlyz said...

Vers:D/G/A/D/G/A/G/A/D/G/A/D

Stick:Em/A/Em/A

refr:D/G/A/D/G/A/G/A/D/G/A/D/G