Monday, August 06, 2007

Allsång och jubel när Lazze Ohlyz återvände till Norge

Dansbandsduon Lazze Ohlyz har nu kommit hem från ännu en bejublad konsert i det vackra Norge. Den gamla turnébilen från sovjetunionen är tyvärr skrotad men ersattes förtjänstfullt av en liten Nissan Sunny som tog de dansanta revolutionärerna över hav och land till Socialistisk Ungdoms sommerleier i Risøya.


Den gångna veckans något gråa väder var som bortblåst när Lazze Ohlyz äntrade scenen och uppemot 300 norska ungsocialister applåderade igång den obligatoriska öppningslåten Dans & Klasskamp i Parken.


Konserten bjöd på allt från gamla klassiker som Hon måste va Shalalalala via publikfrierier på klockren norska till livepremiär för låtarna från nya skivan På Landsvägar för Kärlek och Kommunism.


Dagen efter var det dags för avslutning och en auktion till förmån för gömda flyktingar. Lazze Ohlyz valde då att skänka en av de legendariska rosa skjortorna som till stor förvåning och glädje såldes för hela 5000 norska riksdaler!

Nöjda med helgen begav vi oss hem till Göteborg med förhoppningen att även nästa år sprida den revolutionära dansbandsrörelsens budskap i vårt kära grannland i väster.
2 comments:

Anonymous said...

detta är en anledning att omedelbart återskapa den svenska socialistiska festivalen

Anonymous said...

åh. ni är så fina så att man dör.